Mondzorgpraktijk Dede

Periodiek Mond Onderzoek (PMO)

Periodiek Mond Onderzoek (PMO)

In Nederland wordt iedereen aangeraden om in elk geval elk half jaar naar de tandarts te gaan voor een Periodiek Mond Onderzoek (PMO). Bij de halfjaarlijkse controle van het gebit zal de tandarts ieder tanden en kies inspecteren op cariës en het tandvlees.

Hoe ziet een Periodiek Mond Onderzoek eruit?

Tijdens het halfjaarlijkse onderzoek controleert de tandarts de gezondheid van uw mond en uw gebit. Zo wordt er gekeken naar de aanwezigheid van tandplak, tandsteen en gaatjes, de conditie van uw tandvlees en de ruimte tussen tanden en tandvlees (de zogeheten pockets). Uw tandvlees krijgt een DSPI-score tussen de 0 en 4. Op basis van deze score kan de tandarts uw doorverwijzen naar de mondhygiënist voor een grondige gebitsreiniging en een persoonlijk advies. Bij ernstige tandvleesproblemen zoals parodontitis hanteren wij het paroprotocol van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie.

Wanneer heb ik een PMO nodig?

Wanneer de tandarts een diagnose van uw mondgezondheid gesteld heeft, zal hij of zij op basis daarvan met u overleggen hoe vaak u terug moet komen voor een controle. In de meeste gevallen wordt geadviseerd om één keer in de zes maanden een afspraak te maken voor een Periodiek Mond Onderzoek

Informatie over corona

Tandartspraktijken zijn open voor alle tandheelkundige zorg. De kans dat je besmet raakt met het coronavirus in de tandartsenpraktijk is klein. Maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn, ook als je naar de tandarts of mondhygiënist moet.

Lees verder