Mondzorgpraktijk Dede

Mondhygiënist

Mondhygiënist

Zorg goed voor uw gebit en tandvlees. Op zoek naar een goede mondhygiënist in regio Apeldoorn, Deventer of Zwolle? Maak kennis met de mondhygiënisten van Mondzorgpraktijk Dede.

Poetsen alleen is niet altijd voldoende. Wij helpen u bij de zorg voor een gezond gebit en onze mondhygiëniste helpen u graag een stap verder, zij geven advies over de beste verzorging van uw gebit en zorgen voor regelmatige professionele reiniging van tanden en kiezen. Hiermee kan schade aan het gebit worden voorkomen, zodat het aantal behandelingen en daarmee samenhangende kosten worden geminimaliseerd.

Bent u op zoek naar professionele mondhygiëniste in Apeldoorn, Deventer en Zwolle? Kunt u terecht bij de Mondzorgpraktijk Dede.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via 038-8531026 wij bellen u terug.

Om onze mondhygiënist te bezoeken maakt u gemakkelijk online een afspraak via contactformulier. De mondhygiënist neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken en de afspraak in te plannen. U kunt ons ook telefonisch bereiken om een afspraak te maken door te bellen naar 038-8531026 of mailen naar info@mondzorgpraktijkdede.nl.

De mondhygiënist in Apeldoorn, Deventer en Zwolle staat iedere werkdag voor u klaar om te helpen uw gebit goed te onderhouden.

Voordelen van een mondhygiënist

De mondhygiënist is een specialist op het gebied van mondreiniging om mond- en gebitsproblemen te voorkomen. U bezoekt de mondhygiënist daarom preventief waardoor klachten, zoals gaatjes en ontstekingen worden tegengegaan. Een slechte mondverzorging kan vergaande gevolgen hebben, zoals een verhoogd risico op onder andere diabetes, longontsteking en een hartinfarct. Regelmatig de mondhygiënist bezoeken draagt daarom bij aan uw algehele gezondheid.

Dit doet een mondhygiënist

Een mondhygiënist houdt zich vooral preventief bezig met het reinigen van het gebit om de tanden en het tandvlees gezond te houden. Daarbij krijgt u indien nodig ook advies om thuis uw gebit beter te kunnen verzorgen, zodat u het dagelijkse onderhoud van de tanden kunt verbeteren. De mondhygiënist kan de volgende zaken tijdens een afspraak doen:

  • Tandsteen en tandplak verwijderen
  • Worteloppervlakken onder het tandvlees reinigen
  • Vullingen polijsten
  • Conditie van het tandvlees in kaart brengen

Wat de mondhygiënist precies tijdens een afspraak doet is per persoon verschillend. Er wordt altijd gekeken wat uw gebit nodig heeft om vervolgens in overleg met u actie te ondernemen.

Kosten mondhygiënist

De kosten voor de mondhygiënist verschillen per behandeling. Onze mondhygiëniste bepaalt welke behandeling er nodig zijn en op basis daarvan worden de kosten gevormd. Om precies te weten waar u persoonlijk aan toe bent wat betreft de kosten, kunt u altijd even contact opnemen om uw situatie te bespreken.

De tarieven voor de verschillende behandelingen bij de mondhygiënist zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Vergoeding zorgverzekering mondhygiënist

De kosten voor de mondhygiënist worden tot 18 jaar volledig vergoed door de zorgverzekering, dit valt onder het basispakket. Vanaf 18 jaar heeft u een aanvullende verzekering nodig om de kosten voor de mondhygiënist vergoed te krijgen. Bij een aanvullende (tand)verzekering wordt meestal 75% of 80% van de kosten vergoed, dit verschilt per verzekeraar. Wanneer u niet zeker bent of uw verzekeraar de afspraak vergoed kunt u contact met de verzekeraar om onnodige kosten voorkomen.

Afspraak maken bij de mondhygiënist

Om een afspraak te maken bij de mondhygiënist heeft u geen doorverwijzing van uw tandarts nodig. Ook wanneer u niet onder behandeling staat bij een van onze tandartsen kunt u een afspraak maken bij onze mondhygiënist. Hiervoor hoeft u niet naar onze mondzorgpraktijk over te stappen.

 

Informatie over corona

Tandartspraktijken zijn open voor alle tandheelkundige zorg. De kans dat je besmet raakt met het coronavirus in de tandartsenpraktijk is klein. Maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn, ook als je naar de tandarts of mondhygiënist moet.

Lees verder