Mondzorgpraktijk DedeAngst tandarts

Angst tandarts

Bij Mondzorgpraktijk Dede staan wij voor pijnloze behandelingen. Wij nemen rustig de tijd voor u, leggen u rustig uit wat er gaat gebeuren en wij voeren geen onverwachte handelingen uit daarnaast nemen wij de tijd om te luisteren.

In overleg kunnen wij u verdoven om de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten gebeuren, Dit kan u met uw tandarts overleggen.

Onze patiënten geven aan na een behandeling met een van onze angst tandartsen minder bang te zijn voor de tandarts. Dit is het mooiste compliment wat wij kunnen krijgen.

Bijna de helft van de Nederlandse volwassenen geeft aan het niet prettig te vinden om naar de tandarts te gaan en wat zenuwachtig te zijn. Angst wegnemen zit soms in kleine dingen: uitleggen wat er gaat gebeuren, geen onverwachte handelingen uitvoeren en tijd nemen om te luisteren.

Wilt u meer informatie of een afspraak?

Bel ons op 038-8531026 of mail naar info@mondzorgpraktijkdede.nl

Bang voor de tandarts

Bent u bang voor een bezoek aan de tandarts? Laat het ons gerust weten. Wij reserveren zodanig extra tijd voor uw behandeling zodat u stapsgewijs kunt wennen aan de behandeling. Wij geven u voldoende aandacht en helpen u door bij elke handeling uit te leggen wat er gaat gebeuren.

Tips die u kunnen helpen

  • Maak een controle afspraak voor uw gebit, waarbij u met de tandarts afspreekt dat deze afspraak alleen bedoeld is om kennis te maken en een eventueel behandelplan te bespreken.
  • Laat u goed informeren over de behandeling die u krijgt. Misschien vindt u het prettiger om in de spiegel mee te kijken tijdens de behandeling.
  • Spreek eventueel met de tandarts een teken af, zoals het opsteken van uw hand, waarbij de tandarts de behandeling even onderbreekt. Zo hebt u het gevoel dat u controle houdt over de behandeling.